Home

Vrijwilligers Terminale Zorg gezocht

Vrijwilligers Terminale Zorg gezocht voor thuis en hospice in oprichting

Start introductiecursus in mei 2017

Voor de stichting VTZ en een nieuw op te zetten hospice in Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilligers bieden mensen in de laatste levensfase en diens naasten hun tijd, aandacht en ondersteuning. In de thuissituatie nemen zij vaak de taak van de mantelzorger over, zodat deze een boodschap kan doen of even kan rusten. Vrijwilligers in het hospice ondersteunen de gasten en hun naasten en zorgen daarnaast ook voor alle voorkomende huishoudelijke taken.

Je kunt allerlei redenen hebben om vrijwilliger te worden in de terminale zorg. Wij zoeken gemotiveerde vrijwilligers, mensen met een warm hart en een goed inlevingsvermogen die een aantal dagdelen per week beschikbaar zijn. Mensen die liefdevol emotionele steun kunnen bieden. Mensen die even het kussen opschudden, een hand vasthouden, die samen een fotoalbum doorbladeren en praten over herinneringen.

Na een aanmelding volgt er eerst een kennismakingsgesprek met de coördinator van de VTZ. Voordat u wordt ingezet volgt u eerst een introductiecursus van 4 dagen. De introductiecursus start in mei op de maandag en woensdag. Belangstellenden kun zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-20 98 51 51.